Ανακοίνωση Μαθητικό Κάλεσμα Μαθητικού Ανακοίνωση ΣΥ.Φ.ΑΕΛ 14/6/2017 Ανακοίνωση ΣΥ.Φ.ΑΕΛ 8/6/2017 Ανακοίνωση- Μαθητικό

Ανακοίνωση Μαθητικό

Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στον αδελφό μας για τον άδικο χαμό της μητέρας του. Γι’ αυτό τον λόγο ακυρώνεται και το πάρτι του Σαββάτου.
Αδερφέ να σε γερός να την θυμάσαι κι ας είναι ελαφρύ το χώμα που την σκεπάζει.
ΣΥΦΑΕΛ ΜΑΘΗΤΙΚΟ

Read more

Κάλεσμα Μαθητικού

Μετά την επιτυχία της χθεσινής συνάντησης, κλείνουμε ραντεβού η ώρα 19:00 το επόμενο Σάββατο στις 24 του μήνα. Θα πραγματοποιηθεί ένα γιγάντιο γλέντι για σκοπούς συσπείρωσης της νέας γενιάς. Το πάρτι αυτό διοργανώνεται από το Μαθητικό συμβούλιο, το ο…

Read more

Ανακοίνωση ΣΥ.Φ.ΑΕΛ 14/6/2017

Περήφανε οπαδέ της ΑΕΛ,

Ευτυχώς για μας τους ανυπόμονους η χρονιά φέτος ξεκινά αρκετά πιο γρήγορα, σε σύγκριση με τις προηγούμενες. Την Παρασκευή η ώρα 19:30 στον Εναέριο θα πραγματοποιηθεί μεγάλο γλέντι για να μπούμε σιγά σιγά στους ρυθμούς της νέας αγωνιστικής περιόδου. Στην εκδήλωση αυτή θα υπάρξουν εκπλήξεις από το καινούργιο συμβούλιο το οποίο έπιασε για τα καλά δουλειά.

Τη Δευτέρα θα δούμε για πρώτη φορά την αγαπημένη μας ομάδα για φέτος, στην πρώτη επίσημη προπόνηση. Ο χώρος και η ώρα θα ανακοινωθούν από την επίσημη ΑΕΛ μέσα στις επόμενες μέρες. Καλούμε σύσσωμο το αλητολίμανο να δώσει το παρών του, για να αντιληφθούν οι ποδοσφαιριστές μας που ήρθαν και για ποια ομάδα θα αγωνίζονται.

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε ακόμη, πως μέσα στις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί η ημερομηνία και ο χώρος που θα πραγματοποιηθεί το καθιερωμένο καλοκαιρινό beach party στο οποίο θα ξεκινήσουν και οι εγγραφές μελών.

 

 

ΟΛΟΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΣΥΦΑΕΛ – ΜΙΑ ΖΩΗ ΑΕΛhqdefault

Read more

Ανακοίνωση ΣΥ.Φ.ΑΕΛ 8/6/2017

Περήφανε ΑΕΛίστα,

Μετά από μια πολύ δύσκολη περίοδο, πραγματοποιήθηκε ίσως η πιο κρίσιμη εκλογική συνέλευση στην ιστορία του συνδέσμου. Ο ΣΥΦΑΕΛ από σήμερα αλλάζει σελίδα, θέτει νέους στόχους, είναι έτοιμος να ανταπεξέλθει σε κάθε πρόκληση και…

Read more

Ανακοίνωση- Μαθητικό

Ανυπότακτε οπαδέ της Α.Ε.Λ
Μετά από μερικά χρόνια, συγκροτήθηκε και πάλι μετά από προσπάθειες του προηγούμενου συμβουλίου, το Μαθητικό συμβούλιο. Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ειλικρινείς μας ευχαριστίες σε όσους στάθηκαν στο πλευρό μας και μας έδωσαν κίνητρα να συσπειρωθούμε σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Δεν ήταν καθόλου εύκολο να φτάσουμε σ’ αυτό το σημείο όταν στον κόσμο της ΑΕΛ επικρατεί διχόνοια. Δεν είμαστε οι κατάλληλοι για να λάβουμε θέση γι’ αυτή την κατάσταση το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι η ομάδα μας να απαλλαχτεί απ’ οτιδήποτε την βλάπτει, να παρουσιάζεται σε όλα τα αθλήματα αντάξια της ιστορίας της και να λειτουργεί έντιμα και καθαρά.

Για μας ο ΣΥΦΑΕΛ ,είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο, μια ιδέα ,μια τρέλα που είναι άμεσα συνυφασμένη με την αγάπη μας για την ΑΕΛ. Παρόλα αυτά, δεν περιοριζόμαστε στην αγάπη μας για την ομάδα. Κατ’ εμάς ,για αν θεωρείτε κάποιος οπαδός πρέπει να είναι ενεργός κοινωνικά, έχοντας ευαισθησίες και προβληματισμούς αλλά και μια ζωή ταγμένη ενάντια στον κοινωνικό κανιβαλισμό. Εξάλλου είναι ευρέως γνωστό πως σχεδόν ολόκληρο αιώνα το σωματείο μας και οι οπαδοί του αυτούς τους σκοπούς εξυπηρετούσαν.

Όσον αφορά την εικόνα που έχει ο κόσμος για μας, πρέπει να γίνει κατανοητό απ’ όλους πως δεν είμαστε ούτε πρεζάκια, ούτε τηλεκατευθυνόμενοι. Είμαστε άτομα που προσπαθούμε να πάμε κόντρα στο ρεύμα με σκοπό να γνωρίσουμε την πραγματική μαγεία η οποία δεν βρίσκεται στις οθόνες. Πιστεύουμε αυτό που κάνει το οπαδικό μας κίνημα να χωλαίνει τα τελευταία χρόνια παρόλο που υπάρχουν δυνατότητες είναι η μόδα στην οποία δείχνουμε και εμείς αδύναμοι να αντισταθούμε. Με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να έχουν κατακτήσει τα μυαλά του κόσμου φαίνεται πως ο μόνος τρόπος να γνωρίσουμε τον ρομαντισμό και την πραγματική φανατίλα είναι μόνο μέσω της διήγηση ιστοριών από τους Παλιούς.

Ελπίζουμε αυτός ο τεράστιος σύνδεσμος να ορθοποδήσει λίαν συντόμως σηκώνοντας στις πλάτες του το πιο ιστορικό σωματείο της Κύπρου. Σκοπός μας είναι η καθιέρωση του Μαθητικού στους συνδέσμους κρατώντας τους νέους κοντά σε αληθινές αξίες και ιδανικά. Ξέρουμε πως τα λόγια δεν είναι αρκετά …γι αυτό με όσους από εσάς μπορούν και αντέχουν κλείνουμε ραντεβού στους δρόμους, στα γήπεδα και όπου χτυπά η καρδιά της Αθλητικής Ένωσης Λεμεσού.

ΥΠΑΡΧΟΥΝΕ ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΑΝΤΕΞΕΙΣ
ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΧΕΙΣ ΠΑΡΕΙ ΝΑ ΧΑΘΕΙΣ
ΥΠΑΡΧΟΥΝΕ ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΑΠ ΤΑ ΚΤΥΠΗΜΑΤΑ ΘΑ ΠΕΣΕΙΣ
ΜΑ ΒΡΕΣ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΞΑΝΑΣΗΚΩΘΕΙΣ

ΣΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΜΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΟΛΩΝ 1989

Read more

ΤΑ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΩΝ


ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΓΩΝΑ

Η σημασία των εκτός έδρας παιχνιδιών για τους οπαδούς.

Η έδρα της ομάδας μπορεί να έχει ιδιαίτερη σημασία για τους οπαδούς, όμως το να συμμετέχουν σε εκδρομές σε εκτός έδρας αναμετρήσεις είναι μια περαιτέρω ένδειξη της αφοσίωσης τους προς την ομάδα. Βλέποντας μια ομάδα να αγωνίζεται μακριά από την έδρα τους είναι πιο δαπανηρό και πιο χρονοβόρο, αλλά επίσης είναι και μια έντονη ψυχολογική κατάσταση. Οι οπαδοί που ταξιδεύουν στα εκτός έδρας παιχνίδια είναι συνήθως αριθμητικά λιγότεροι (με εξαίρεση οπαδούς των δημοφιλέστερων ομάδων) από τους αντιπάλους τους και χρειάζεται να τραγουδούν και να εκδηλώνονται δύο φορές περισσότερο απ’ ότι στην έδρα τους. Για αυτό το λόγο μικρότερες ομάδες αφοσιωμένων οπαδών ταξιδεύουν μεγάλες αποστάσεις για να υποστηρίξουν τις ομάδες τους και να αλλάξουν τις ισορροπίες του παιχνιδιού και να βοηθήσουν την ομάδα τους να διεκδικήσει ένα θετικό αποτέλεσμα.

Πολλοί οπαδοί σχολιάζουν τα δυνατά συναισθήματα που νιώθουν στα εκτός έδρας παιχνίδια. Πολλοί ισχυρίζονται ότι το πάθος είναι ακόμα μεγαλύτερο και βοηθά στη σύσφιξη της αδελφικότητας μεταξύ των οπαδών που ταξιδεύουν μαζί. Άλλοι επίσης, χαρακτηρίζουν αυτού του είδους τα παιχνίδια ως “ιερά”. Τους δίνεται ευκαιρία να δείξουν την αφοσίωση και την πίστη τους προς την ομάδα τους και σε πολλές περιπτώσεις για την πόλη, την περιοχή, ακόμα τη θρησκεία τους. Το να ταξιδέψουν πολλοί ή λίγοι δεν έχει σημασία για τους οπαδούς. Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να υποστηρίξουν την ομάδα και να δείξουν ότι δεν είναι μόνο “εντός έδρας” οπαδοί που πηγαίνουν στο γήπεδο μόνο όταν η ομάδα κάνει καλή πορεία στις διοργανώσεις που συμμετέχει.

Οι εκτός έδρας αναμετρήσεις διαδραματίζουν και ένα ουσιαστικό ρόλο στην κοινωνική συνοχή μεταξύ των οπαδών και των συνδέσμων τους. Το να ανήκει ένας οπαδός σε μια συγκροτημένη ομάδα οπαδών που ταξιδεύει όπου και να παίζει η ομάδα, είναι εξίσου σημαντικό για αυτούς όσο και η ομάδα τους. Το να ταξιδεύεις σχεδόν κάθε εβδομάδα για την ομάδα σου με τα ίδια άτομα, αυτό από μόνο του δημιουργεί δυνατούς δεσμούς μεταξύ των οπαδών και αρχίζουν να λειτουργούν σαν μια μικρή κοινωνία. Συνήθως πριν αναχωρήσουν για την εκδρομή τους οι οπαδοί κάνουν πάρτι στους τοπικούς συνδέσμους, ή αν ο αγώνας είναι ύψιστης σημασίας το πάρτι ξεκινάει από την προηγούμενη μέρα.

Σε μια ομάδα αλλάζουν πολλά πρόσωπα συνεχώς. Παίχτες, προπονητές και διοικήσεις πάνε και έρχονται. Οι μόνοι που μένουν σταθεροί ανεξάρτητα από την κατάσταση της ομάδας είναι αυτές οι ομάδες των αφοσιωμένων οπαδών που ακολουθούν την ομάδα τους σε όλους τους αγώνες.

Κάθε οπαδός που ταξιδεύει για την ομάδα του έχει πάρα πολλές ενδιαφέρουσες ιστορίες από προσωπικές του εμπειρίες για να αφηγηθεί. Τα ταξίδια αυτά είναι γεμάτα συγκινήσεις και περιστατικά που θα τα θυμούνται για όλη τους τη ζωή. Αυτό είναι κάτι το οποίο δίνει κάτι το ξεχωριστό σε αυτές τις αναμετρήσεις και είναι κάτι το οποίο μαγεύει τους οπαδούς.

Από την άλλη αυτά τα παιχνίδια πολλές φορές κρύβουν και κινδύνους. Για πολλούς οπαδούς αυτό μπορεί να προβεί αποτρεπτικό στο να ακολουθήσουν την ομάδα τους, αλλά για άλλους είναι πόλος έλξης. Σε πολλές χώρες οι ομοσπονδίες προσπάθησαν να τιμωρήσουν τους οπαδούς των ομάδων απαγορεύοντας τους τις μετακινήσεις φιλάθλων και την είσοδο τους στα εκτός έδρας παιχνίδια. Αν και έχουν μειωθεί τα τελευταία χρόνια οι βίαιες συγκρούσεις μεταξύ των οπαδών υπάρχει πάντα ο κίνδυνος. Για αρκετούς από αυτούς είναι και μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να ζήσουν κάποιες εμπειρίες και να έχουν ιστορίες να διηγούνται και από την άλλη ενισχύουν τη θέση τους ως ένας “πραγματικοί” οπαδοί.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top