ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥ.Φ.ΑΕΛ 05/03/2017 Ανακοίνωση ΣΥ.Φ.ΑΕΛ 02.03.2017 Ανακοίνωση ΣΥ.Φ.ΑΕΛ 23/02/2017 Ξεχνάμε την πίκρα και συνεχίζουμε "Εμείς στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε με ανυπομονησία την Δευτέρα"

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥ.Φ.ΑΕΛ 05/03/2017

Tο σημερινό αποτέλεσμα σε συνδυασμό με όλα όσα προηγήθηκαν τους τελευταίους μήνες στην ομάδα δεν μπορούν σε καμιά περίπτωση να αντιμετωπιστούν μεμονωμένα και δυστυχώς ήταν το φυσικό επακόλουθο της συνεχόμενης κακοδιαχείρισης από την διοίκηση και κυρί…

Read more

Ανακοίνωση ΣΥ.Φ.ΑΕΛ 02.03.2017

ΑΕΛΙΣΤΑ,

Το αποτέλεσμα της περασμένης αγωνιστικής και κυρίως ο τρόπος που ήρθε ήταν ένα τεράστιο πλήγμα στην εικόνα της ομάδας μας καθώς και στην περηφάνια του ΑΕΛΙΣΤΑ που για ακόμη μια φορά ταξίδεψε για να βρεθεί δίπλα στους ποδοσφαιριστές μας.

Read more

Ανακοίνωση ΣΥ.Φ.ΑΕΛ 23/02/2017

Περήφανε ΑΕΛΙΣΤΑ,

Αρχικά θέλουμε να συγχαρούμε και να ευχαριστήσουμε ολόκληρο το κίτρινο λαό για την μαζική του παρουσία στο παιχνίδι της περασμένης Δευτέρας στο ΓΣΠ, όπου παρά το εργάσιμο της μέρας έκανε έντονη την παρουσία του στο γήπεδο της πρω…

Read more

Ξεχνάμε την πίκρα και συνεχίζουμε

Δεν ξέρω από μπάλα για να αναλύσω όπως αναλύουν όλοι οι φίλοι μου το γιατί χάσαμε, τι σύστημα παίξαμε και ποιος έφταιξε. Το μόνο που ξέρω είναι πως χάσαμε 3-0, επειδή φάγαμε τρία γκολ και δε βάλαμε κανένα. Δεν έχω απαντήσεις για την απάθεια και την ανία που διακατέχει τους ποδοσφαιριστές μας. Όποιος έχει απαντήσεις καλά κάνει και τις εκθέτει να τις μάθουμε κι εμείς.

Read more

"Εμείς στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε με ανυπομονησία την Δευτέρα"

Δυναμικό μήνυμα στήριξης και συσπείρωσης από τα λιοντάρια του ΣΥ.Φ.ΑΕΛ Θεσσαλονίκης ενόψη του παιχνιδιού με τα παιδιά του ιωνά την ερχόμενη Δευτέρα: Άλλη μια τσικνοπέμπτη έφτασε στο τέλος της. Μια μέρα που είναι γιορτή για την Θεσσαλονίκη και εμείς φυσικά

Read more

ΤΑ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΩΝ


ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΓΩΝΑ

Η σημασία των εκτός έδρας παιχνιδιών για τους οπαδούς.

Η έδρα της ομάδας μπορεί να έχει ιδιαίτερη σημασία για τους οπαδούς, όμως το να συμμετέχουν σε εκδρομές σε εκτός έδρας αναμετρήσεις είναι μια περαιτέρω ένδειξη της αφοσίωσης τους προς την ομάδα. Βλέποντας μια ομάδα να αγωνίζεται μακριά από την έδρα τους είναι πιο δαπανηρό και πιο χρονοβόρο, αλλά επίσης είναι και μια έντονη ψυχολογική κατάσταση. Οι οπαδοί που ταξιδεύουν στα εκτός έδρας παιχνίδια είναι συνήθως αριθμητικά λιγότεροι (με εξαίρεση οπαδούς των δημοφιλέστερων ομάδων) από τους αντιπάλους τους και χρειάζεται να τραγουδούν και να εκδηλώνονται δύο φορές περισσότερο απ’ ότι στην έδρα τους. Για αυτό το λόγο μικρότερες ομάδες αφοσιωμένων οπαδών ταξιδεύουν μεγάλες αποστάσεις για να υποστηρίξουν τις ομάδες τους και να αλλάξουν τις ισορροπίες του παιχνιδιού και να βοηθήσουν την ομάδα τους να διεκδικήσει ένα θετικό αποτέλεσμα.

Πολλοί οπαδοί σχολιάζουν τα δυνατά συναισθήματα που νιώθουν στα εκτός έδρας παιχνίδια. Πολλοί ισχυρίζονται ότι το πάθος είναι ακόμα μεγαλύτερο και βοηθά στη σύσφιξη της αδελφικότητας μεταξύ των οπαδών που ταξιδεύουν μαζί. Άλλοι επίσης, χαρακτηρίζουν αυτού του είδους τα παιχνίδια ως “ιερά”. Τους δίνεται ευκαιρία να δείξουν την αφοσίωση και την πίστη τους προς την ομάδα τους και σε πολλές περιπτώσεις για την πόλη, την περιοχή, ακόμα τη θρησκεία τους. Το να ταξιδέψουν πολλοί ή λίγοι δεν έχει σημασία για τους οπαδούς. Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να υποστηρίξουν την ομάδα και να δείξουν ότι δεν είναι μόνο “εντός έδρας” οπαδοί που πηγαίνουν στο γήπεδο μόνο όταν η ομάδα κάνει καλή πορεία στις διοργανώσεις που συμμετέχει.

Οι εκτός έδρας αναμετρήσεις διαδραματίζουν και ένα ουσιαστικό ρόλο στην κοινωνική συνοχή μεταξύ των οπαδών και των συνδέσμων τους. Το να ανήκει ένας οπαδός σε μια συγκροτημένη ομάδα οπαδών που ταξιδεύει όπου και να παίζει η ομάδα, είναι εξίσου σημαντικό για αυτούς όσο και η ομάδα τους. Το να ταξιδεύεις σχεδόν κάθε εβδομάδα για την ομάδα σου με τα ίδια άτομα, αυτό από μόνο του δημιουργεί δυνατούς δεσμούς μεταξύ των οπαδών και αρχίζουν να λειτουργούν σαν μια μικρή κοινωνία. Συνήθως πριν αναχωρήσουν για την εκδρομή τους οι οπαδοί κάνουν πάρτι στους τοπικούς συνδέσμους, ή αν ο αγώνας είναι ύψιστης σημασίας το πάρτι ξεκινάει από την προηγούμενη μέρα.

Σε μια ομάδα αλλάζουν πολλά πρόσωπα συνεχώς. Παίχτες, προπονητές και διοικήσεις πάνε και έρχονται. Οι μόνοι που μένουν σταθεροί ανεξάρτητα από την κατάσταση της ομάδας είναι αυτές οι ομάδες των αφοσιωμένων οπαδών που ακολουθούν την ομάδα τους σε όλους τους αγώνες.

Κάθε οπαδός που ταξιδεύει για την ομάδα του έχει πάρα πολλές ενδιαφέρουσες ιστορίες από προσωπικές του εμπειρίες για να αφηγηθεί. Τα ταξίδια αυτά είναι γεμάτα συγκινήσεις και περιστατικά που θα τα θυμούνται για όλη τους τη ζωή. Αυτό είναι κάτι το οποίο δίνει κάτι το ξεχωριστό σε αυτές τις αναμετρήσεις και είναι κάτι το οποίο μαγεύει τους οπαδούς.

Από την άλλη αυτά τα παιχνίδια πολλές φορές κρύβουν και κινδύνους. Για πολλούς οπαδούς αυτό μπορεί να προβεί αποτρεπτικό στο να ακολουθήσουν την ομάδα τους, αλλά για άλλους είναι πόλος έλξης. Σε πολλές χώρες οι ομοσπονδίες προσπάθησαν να τιμωρήσουν τους οπαδούς των ομάδων απαγορεύοντας τους τις μετακινήσεις φιλάθλων και την είσοδο τους στα εκτός έδρας παιχνίδια. Αν και έχουν μειωθεί τα τελευταία χρόνια οι βίαιες συγκρούσεις μεταξύ των οπαδών υπάρχει πάντα ο κίνδυνος. Για αρκετούς από αυτούς είναι και μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να ζήσουν κάποιες εμπειρίες και να έχουν ιστορίες να διηγούνται και από την άλλη ενισχύουν τη θέση τους ως ένας “πραγματικοί” οπαδοί.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top