Κάρτα φιλάθλου - Η περίπτωση της Αγγλίας ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥ.Φ.ΑΕΛ 6/9/2017 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥ.Φ.ΑΕΛ 09.08.17 Ανακοίνωση Μαθητικού Εισιτήρια Διαρκείας ΣΥ.Φ.ΑΕΛ 2017-2018

Κάρτα φιλάθλου - Η περίπτωση της Αγγλίας

«Σε όποια χώρα εφαρμόστηκε η κάρτα φιλάθλου έχει αποτύχει» ανέφεραν πριν λίγες μέρες στην Κύπρο οι αξιωματούχοι της ουεφα. Αυτό λέμε και εμείς σαν οπαδοί αλλά το να το παραδέχονται και αυτοί που προωθούν το εμπορικό ποδόσφαιρο και τα γήπεδα εκκλησίες δείχνει το πόσο γελοίοι παραμένουν οι εξουσιαστές αυτού τόπου.
Πιο κάτω θα παρουσιάσουμε εν συντομία τι έγινε με την κάρτα φιλάθλου στην Αγγλία.

Φιλελεύθερος 23/6/1985

Στη συνέχεια υπήρξαν έντονες αντιδράσεις.

Στο παιχνίδι μπήκε και η ουεφα η οποία τάχθηκε εναντίον. (Ανεξάρτητος 4/9/1989)

of

Στην τελική η κάρτα έπεσε. ( Φιλελεύθερος 8/3/1990)

Στην Ολλανδία οι ομάδες εναντιώθηκαν στο μέτρο και αυτό αποσύρθηκε. ( Φιλελεύθερος 19/9/1989). Για αυτό υποστηρίζουμε ότι οι διοικήσεις των ομάδων μας έχουν τεράστιες ευθύνες γιατί ενώ μπορούν, αυτές συνεχίζουν να σφυρίζουν αδιάφορα.

Στην Αγγλία φυσικά στη συνέχεια χρησιμοποίησαν άλλους έμμεσους τρόπους για να διώξουν τις μάζες από τα γήπεδα εκμεταλλευόμενοι τον μεγάλο πληθυσμό και τη φήμη των ομάδων τους ανά το παγκόσμιο, ανέβασαν ραγδαία τις τιμές των εισιτηρίων και αντικατέστησαν τον ντόπιο κόσμο και τους οργανωμένους με πελάτες ψηλού βιοτικού επιπέδου και τουρίστες, κάνοντας τα γήπεδα απρόσιτα για άτομα με μικρό εισόδημα. Εδώ αξίζει να τονιστεί ότι δεν είναι λίγες οι φορές που ποδοσφαιριστές και προπονητές στην Αγγλία έκαναν δημόσια παράπονα ότι οι φίλαθλοι δεν τραγουδούν και δεν υποστηρίζουν τις ομάδες τους. Βέβαια στην Κύπρο αυτή η «πολυτέλεια» της αντικατάστασης του υφιστάμενου κόσμου δεν υπάρχει.

Καταληκτικά, η βία για εμάς είναι κοινωνικό ζήτημα το οποίο πυροδοτείται στα γήπεδα μέσω του φασισμού και της αδικίας που προάγει το αθλητικό και κομματικό κατεστημένο και καμιά κάρτα φιλάθλου είτε αυτή ανήκει στο κράτος είτε στα σωματεία δεν μπορεί να λύσει αυτό το πρόβλημα, πόσο μάλλον όταν τα επιφανειακά αυτά μέτρα αφορούν μόνο τους φιλάθλους και παίζουν με ένα ευαίσθητο θέμα όπως τα προσωπικά δεδομένα που η προστασία τους αποτελεί θεμελιώδες δικαίωμα για τον άνθρωπο.

YΓ «Το ποδόσφαιρο είναι ελευθερία» Bob Marley

ΥΓ 2. ΜΙΑ(ΑΛΛΗ) ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΡΙΣΜΑΤΟΣ HILLSBOROUGH http://syfael.com/?p=180

Read more

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥ.Φ.ΑΕΛ 6/9/2017

cropped-syfael-1.png

Ενημερώνουμε τα μέλη μας ότι την ερχόμενη Τρίτη 12/09/2017 η ώρα 19:00 θα γίνει ανοιχτή συνεδρία στο Yellow Pride για το θέμα που μας απασχολεί τα τελευταία χρόνια περί κάρτας φιλάθλου και ταυτοποίηση. Αφορμή το παιχνίδι στην Λάρνακα με την αεκ όπου για ακόμη μία φορά θα μας ζητηθεί ταυτότητα για να δούμε την ΑΕΛΑΡΑ μας. Θα αναλύσουμε όλο το θέατρο του παραλόγου με τον κόσμο μας και η απόφαση θα παρθεί μέσω της πλειοψηφίας των μελών μας για την γραμμή όπου θα ακολουθήσουμε όλοι μαζί. Ήρθε η ώρα να ασκήσει το κάθε μέλος την δύναμη που έχει στα χέρια του τόσα χρόνια που είναι εγγεγραμμένος στον ανώτερο σύνδεσμο της Κύπρου. Η απόφαση είναι στο χέρι του κάθε συνδεσμίτη. Η είσοδος θα επιτρέπεται μόνο στα εγγεγραμμένα μέλη για το έτος 2017-2018, και για αυτό θα στηθούν εγγραφές μελών από νωρίς στον χώρο.

Το ερχόμενο Σάββατο η ομάδα μας καλείται να αποδώσει στο μέγιστο και να φέρει το τρίποντο, τίποτα λιγότερο. Το κάτω διάζωμα παραμένει για ακόμη μία αγωνιστική κλειστό και καλούμαστε να κατακλείσουμε το υπόλοιπο γήπεδο για να σπρώξουμε με τα άρρωστα τραγούδια μας την ομάδα στην νίκη.

Ακόμη σε μία προσπάθεια του ΣΥ.Φ. ΑΕΛ μαζί με τον σύνδεσμο γονέων να στηρίξει τους μαθητές όπου αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες καλούμε τον κόσμο μας να βοηθήσει το έργο μας. Στον ερχόμενο αγώνα του Σαββάτου θα μαζεύονται από ομάδα ατόμων του συνδέσμου μας σχολικός ρουχισμός και είδη γραφικής ύλης, επίσης η συλλογή θα συνεχίζεται και στα οικήματα μας στον Εναέριο και Ζακάκι. Όλα τα προϊόντα που θα μαζευτούν θα δοθούν στο Υπουργείο Παιδείας και θα διανεμηθούν στα σχολεία που έχουν ανάγκη.

Τέλος οι εγγραφές για τον κίτρινο οδηγό αλλά και για τα εισιτήρια διαρκείας συνεχίζονται στον σύνδεσμο μας στον Εναέριο. Στηρίξετε την προσπάθεια μας για ένα αποτέλεσμα που θα βοηθήσει τον κάθε ΑΕΛΙΣΤΑ. Αλληλεγγύη σε όλη την κίτρινη φυλή, στηρίζουμε τις κίτρινες επιχειρήσεις και όχι το συμφέρον του κάθε καπιταλιστή του συστήματος.

Υ.Γ: ΟΧΙ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ…. ΠΡΑΞΕΙΣ

Read more

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥ.Φ.ΑΕΛ 09.08.17

Αδέλφια ΑΕΛΙΣΤΕΣ,
Για ακόμα μία φορά τα κοράκια του γηπέδου δεν δίστασαν να σταθούν εμπόδιο στην ομάδα μας χωρίς να υπολογίζουν τους χιλιάδες λέοντες που ταξίδεψαν στη Λάρνακα και έκαναν το “Παπαδόπουλος” να θυμίζει Εναέριο. Από τη μια απεσταλμ…

Read more

Ανακοίνωση Μαθητικού

Σήμερα η ομαδάρα μας παίζει στα Πολεμίδια φιλικό η ώρα 18:00. Πάμε να χειροκροτήσουμε τους παίχτες μας, να τους εμψυχώσουμε για την δύσκολη συνέχεια.
Σηκώστε κεφάλια και βάρτε το στο νου σας, οι δυνατότητες όλων μας, από τον πρώτο παίχτη μέχρι το τ…

Read more

Εισιτήρια Διαρκείας ΣΥ.Φ.ΑΕΛ 2017-2018

Από σήμερα είναι στη διάθεση του κόσμου μας τα εισιτήρια διαρκείας του συνδέσμου. Τα εισιτήρια κοστίζουν €170 (€160 το εισιτήριο + €10 το πρόγραμμα ΑΕΛ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ.)

Η διαδικασία και οι προϋποθέσεις για την απόκτηση τους είναι οι ακόλουθες:

Read more

ΤΑ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΩΝ


ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΓΩΝΑ

Η σημασία των εκτός έδρας παιχνιδιών για τους οπαδούς.

Η έδρα της ομάδας μπορεί να έχει ιδιαίτερη σημασία για τους οπαδούς, όμως το να συμμετέχουν σε εκδρομές σε εκτός έδρας αναμετρήσεις είναι μια περαιτέρω ένδειξη της αφοσίωσης τους προς την ομάδα. Βλέποντας μια ομάδα να αγωνίζεται μακριά από την έδρα τους είναι πιο δαπανηρό και πιο χρονοβόρο, αλλά επίσης είναι και μια έντονη ψυχολογική κατάσταση. Οι οπαδοί που ταξιδεύουν στα εκτός έδρας παιχνίδια είναι συνήθως αριθμητικά λιγότεροι (με εξαίρεση οπαδούς των δημοφιλέστερων ομάδων) από τους αντιπάλους τους και χρειάζεται να τραγουδούν και να εκδηλώνονται δύο φορές περισσότερο απ’ ότι στην έδρα τους. Για αυτό το λόγο μικρότερες ομάδες αφοσιωμένων οπαδών ταξιδεύουν μεγάλες αποστάσεις για να υποστηρίξουν τις ομάδες τους και να αλλάξουν τις ισορροπίες του παιχνιδιού και να βοηθήσουν την ομάδα τους να διεκδικήσει ένα θετικό αποτέλεσμα.

Πολλοί οπαδοί σχολιάζουν τα δυνατά συναισθήματα που νιώθουν στα εκτός έδρας παιχνίδια. Πολλοί ισχυρίζονται ότι το πάθος είναι ακόμα μεγαλύτερο και βοηθά στη σύσφιξη της αδελφικότητας μεταξύ των οπαδών που ταξιδεύουν μαζί. Άλλοι επίσης, χαρακτηρίζουν αυτού του είδους τα παιχνίδια ως “ιερά”. Τους δίνεται ευκαιρία να δείξουν την αφοσίωση και την πίστη τους προς την ομάδα τους και σε πολλές περιπτώσεις για την πόλη, την περιοχή, ακόμα τη θρησκεία τους. Το να ταξιδέψουν πολλοί ή λίγοι δεν έχει σημασία για τους οπαδούς. Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να υποστηρίξουν την ομάδα και να δείξουν ότι δεν είναι μόνο “εντός έδρας” οπαδοί που πηγαίνουν στο γήπεδο μόνο όταν η ομάδα κάνει καλή πορεία στις διοργανώσεις που συμμετέχει.

Οι εκτός έδρας αναμετρήσεις διαδραματίζουν και ένα ουσιαστικό ρόλο στην κοινωνική συνοχή μεταξύ των οπαδών και των συνδέσμων τους. Το να ανήκει ένας οπαδός σε μια συγκροτημένη ομάδα οπαδών που ταξιδεύει όπου και να παίζει η ομάδα, είναι εξίσου σημαντικό για αυτούς όσο και η ομάδα τους. Το να ταξιδεύεις σχεδόν κάθε εβδομάδα για την ομάδα σου με τα ίδια άτομα, αυτό από μόνο του δημιουργεί δυνατούς δεσμούς μεταξύ των οπαδών και αρχίζουν να λειτουργούν σαν μια μικρή κοινωνία. Συνήθως πριν αναχωρήσουν για την εκδρομή τους οι οπαδοί κάνουν πάρτι στους τοπικούς συνδέσμους, ή αν ο αγώνας είναι ύψιστης σημασίας το πάρτι ξεκινάει από την προηγούμενη μέρα.

Σε μια ομάδα αλλάζουν πολλά πρόσωπα συνεχώς. Παίχτες, προπονητές και διοικήσεις πάνε και έρχονται. Οι μόνοι που μένουν σταθεροί ανεξάρτητα από την κατάσταση της ομάδας είναι αυτές οι ομάδες των αφοσιωμένων οπαδών που ακολουθούν την ομάδα τους σε όλους τους αγώνες.

Κάθε οπαδός που ταξιδεύει για την ομάδα του έχει πάρα πολλές ενδιαφέρουσες ιστορίες από προσωπικές του εμπειρίες για να αφηγηθεί. Τα ταξίδια αυτά είναι γεμάτα συγκινήσεις και περιστατικά που θα τα θυμούνται για όλη τους τη ζωή. Αυτό είναι κάτι το οποίο δίνει κάτι το ξεχωριστό σε αυτές τις αναμετρήσεις και είναι κάτι το οποίο μαγεύει τους οπαδούς.

Από την άλλη αυτά τα παιχνίδια πολλές φορές κρύβουν και κινδύνους. Για πολλούς οπαδούς αυτό μπορεί να προβεί αποτρεπτικό στο να ακολουθήσουν την ομάδα τους, αλλά για άλλους είναι πόλος έλξης. Σε πολλές χώρες οι ομοσπονδίες προσπάθησαν να τιμωρήσουν τους οπαδούς των ομάδων απαγορεύοντας τους τις μετακινήσεις φιλάθλων και την είσοδο τους στα εκτός έδρας παιχνίδια. Αν και έχουν μειωθεί τα τελευταία χρόνια οι βίαιες συγκρούσεις μεταξύ των οπαδών υπάρχει πάντα ο κίνδυνος. Για αρκετούς από αυτούς είναι και μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να ζήσουν κάποιες εμπειρίες και να έχουν ιστορίες να διηγούνται και από την άλλη ενισχύουν τη θέση τους ως ένας “πραγματικοί” οπαδοί.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top