Κάρτα φιλάθλου - Η περίπτωση της Αγγλίας ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥ.Φ.ΑΕΛ 6/9/2017 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥ.Φ.ΑΕΛ 09.08.17 Ανακοίνωση Μαθητικού Εισιτήρια Διαρκείας ΣΥ.Φ.ΑΕΛ 2017-2018

Κάρτα φιλάθλου - Η περίπτωση της Αγγλίας

«Σε όποια χώρα εφαρμόστηκε η κάρτα φιλάθλου έχει αποτύχει» ανέφεραν πριν λίγες μέρες στην Κύπρο οι αξιωματούχοι της ουεφα. Αυτό λέμε και εμείς σαν οπαδοί αλλά το να το παραδέχονται και αυτοί που προωθούν το εμπορικό ποδόσφαιρο και τα γήπεδα εκκλησίες δείχνει το πόσο γελοίοι παραμένουν οι εξουσιαστές αυτού τόπου.
Πιο κάτω θα παρουσιάσουμε εν συντομία τι έγινε με την κάρτα φιλάθλου στην Αγγλία.

Φιλελεύθερος 23/6/1985

Στη συνέχεια υπήρξαν έντονες αντιδράσεις.

Στο παιχνίδι μπήκε και η ουεφα η οποία τάχθηκε εναντίον. (Ανεξάρτητος 4/9/1989)

of

Στην τελική η κάρτα έπεσε. ( Φιλελεύθερος 8/3/1990)

Στην Ολλανδία οι ομάδες εναντιώθηκαν στο μέτρο και αυτό αποσύρθηκε. ( Φιλελεύθερος 19/9/1989). Για αυτό υποστηρίζουμε ότι οι διοικήσεις των ομάδων μας έχουν τεράστιες ευθύνες γιατί ενώ μπορούν, αυτές συνεχίζουν να σφυρίζουν αδιάφορα.

Στην Αγγλία φυσικά στη συνέχεια χρησιμοποίησαν άλλους έμμεσους τρόπους για να διώξουν τις μάζες από τα γήπεδα εκμεταλλευόμενοι τον μεγάλο πληθυσμό και τη φήμη των ομάδων τους ανά το παγκόσμιο, ανέβασαν ραγδαία τις τιμές των εισιτηρίων και αντικατέστησαν τον ντόπιο κόσμο και τους οργανωμένους με πελάτες ψηλού βιοτικού επιπέδου και τουρίστες, κάνοντας τα γήπεδα απρόσιτα για άτομα με μικρό εισόδημα. Εδώ αξίζει να τονιστεί ότι δεν είναι λίγες οι φορές που ποδοσφαιριστές και προπονητές στην Αγγλία έκαναν δημόσια παράπονα ότι οι φίλαθλοι δεν τραγουδούν και δεν υποστηρίζουν τις ομάδες τους. Βέβαια στην Κύπρο αυτή η «πολυτέλεια» της αντικατάστασης του υφιστάμενου κόσμου δεν υπάρχει.

Καταληκτικά, η βία για εμάς είναι κοινωνικό ζήτημα το οποίο πυροδοτείται στα γήπεδα μέσω του φασισμού και της αδικίας που προάγει το αθλητικό και κομματικό κατεστημένο και καμιά κάρτα φιλάθλου είτε αυτή ανήκει στο κράτος είτε στα σωματεία δεν μπορεί να λύσει αυτό το πρόβλημα, πόσο μάλλον όταν τα επιφανειακά αυτά μέτρα αφορούν μόνο τους φιλάθλους και παίζουν με ένα ευαίσθητο θέμα όπως τα προσωπικά δεδομένα που η προστασία τους αποτελεί θεμελιώδες δικαίωμα για τον άνθρωπο.

YΓ «Το ποδόσφαιρο είναι ελευθερία» Bob Marley

ΥΓ 2. ΜΙΑ(ΑΛΛΗ) ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΡΙΣΜΑΤΟΣ HILLSBOROUGH http://syfael.com/?p=180

Read more

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥ.Φ.ΑΕΛ 6/9/2017

cropped-syfael-1.png

Ενημερώνουμε τα μέλη μας ότι την ερχόμενη Τρίτη 12/09/2017 η ώρα 19:00 θα γίνει ανοιχτή συνεδρία στο Yellow Pride για το θέμα που μας απασχολεί τα τελευταία χρόνια περί κάρτας φιλάθλου και ταυτοποίηση. Αφορμή το παιχνίδι στην Λάρνακα με την αεκ όπου για ακόμη μία φορά θα μας ζητηθεί ταυτότητα για να δούμε την ΑΕΛΑΡΑ μας. Θα αναλύσουμε όλο το θέατρο του παραλόγου με τον κόσμο μας και η απόφαση θα παρθεί μέσω της πλειοψηφίας των μελών μας για την γραμμή όπου θα ακολουθήσουμε όλοι μαζί. Ήρθε η ώρα να ασκήσει το κάθε μέλος την δύναμη που έχει στα χέρια του τόσα χρόνια που είναι εγγεγραμμένος στον ανώτερο σύνδεσμο της Κύπρου. Η απόφαση είναι στο χέρι του κάθε συνδεσμίτη. Η είσοδος θα επιτρέπεται μόνο στα εγγεγραμμένα μέλη για το έτος 2017-2018, και για αυτό θα στηθούν εγγραφές μελών από νωρίς στον χώρο.

Το ερχόμενο Σάββατο η ομάδα μας καλείται να αποδώσει στο μέγιστο και να φέρει το τρίποντο, τίποτα λιγότερο. Το κάτω διάζωμα παραμένει για ακόμη μία αγωνιστική κλειστό και καλούμαστε να κατακλείσουμε το υπόλοιπο γήπεδο για να σπρώξουμε με τα άρρωστα τραγούδια μας την ομάδα στην νίκη.

Ακόμη σε μία προσπάθεια του ΣΥ.Φ. ΑΕΛ μαζί με τον σύνδεσμο γονέων να στηρίξει τους μαθητές όπου αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες καλούμε τον κόσμο μας να βοηθήσει το έργο μας. Στον ερχόμενο αγώνα του Σαββάτου θα μαζεύονται από ομάδα ατόμων του συνδέσμου μας σχολικός ρουχισμός και είδη γραφικής ύλης, επίσης η συλλογή θα συνεχίζεται και στα οικήματα μας στον Εναέριο και Ζακάκι. Όλα τα προϊόντα που θα μαζευτούν θα δοθούν στο Υπουργείο Παιδείας και θα διανεμηθούν στα σχολεία που έχουν ανάγκη.

Τέλος οι εγγραφές για τον κίτρινο οδηγό αλλά και για τα εισιτήρια διαρκείας συνεχίζονται στον σύνδεσμο μας στον Εναέριο. Στηρίξετε την προσπάθεια μας για ένα αποτέλεσμα που θα βοηθήσει τον κάθε ΑΕΛΙΣΤΑ. Αλληλεγγύη σε όλη την κίτρινη φυλή, στηρίζουμε τις κίτρινες επιχειρήσεις και όχι το συμφέρον του κάθε καπιταλιστή του συστήματος.

Υ.Γ: ΟΧΙ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ…. ΠΡΑΞΕΙΣ

Read more

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥ.Φ.ΑΕΛ 09.08.17

Αδέλφια ΑΕΛΙΣΤΕΣ,
Για ακόμα μία φορά τα κοράκια του γηπέδου δεν δίστασαν να σταθούν εμπόδιο στην ομάδα μας χωρίς να υπολογίζουν τους χιλιάδες λέοντες που ταξίδεψαν στη Λάρνακα και έκαναν το “Παπαδόπουλος” να θυμίζει Εναέριο. Από τη μια απεσταλμ…

Read more

Ανακοίνωση Μαθητικού

Σήμερα η ομαδάρα μας παίζει στα Πολεμίδια φιλικό η ώρα 18:00. Πάμε να χειροκροτήσουμε τους παίχτες μας, να τους εμψυχώσουμε για την δύσκολη συνέχεια.
Σηκώστε κεφάλια και βάρτε το στο νου σας, οι δυνατότητες όλων μας, από τον πρώτο παίχτη μέχρι το τ…

Read more

Εισιτήρια Διαρκείας ΣΥ.Φ.ΑΕΛ 2017-2018

Από σήμερα είναι στη διάθεση του κόσμου μας τα εισιτήρια διαρκείας του συνδέσμου. Τα εισιτήρια κοστίζουν €170 (€160 το εισιτήριο + €10 το πρόγραμμα ΑΕΛ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ.)

Η διαδικασία και οι προϋποθέσεις για την απόκτηση τους είναι οι ακόλουθες:

Read more

ΣΥ.Φ.ΑΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ο ΣΥ.Φ.ΑΕΛ Θεσσαλονίκης ιδρύθηκε το 1999 όταν ανυπόταχτοι ΑΕΛΙΣΤΕΣ θέλησαν να συσπειρωθούν και να οργανωθούν σε μια ξένη χώρα μακριά από την αγαπημένη τους ομάδα, είναι ίσως ο πιο δραστήριος σύνδεσμος φιλάθλων εκτός Κύπρου μετρώντας τουλάχιστον 10 παρουσίες σε διάφορα γήπεδα της ευρώπης.
Από τον Μάρτιο του 2007 ο ΣΥ.Φ.ΑΕΛ Θεσσαλονίκης στεγάζεται σε οίκημα στα λαδάδικα και λειτουργεί αυτόνομα κάνοντας αισθητή την παρουσία του στην πόλη της Θεσσαλονίκης, μετά από 2 χρόνια παρουσίας στα Λαδάδικα ο σύνδεσμος μας μετακομίζει στο κέντρο της πόλης όπου και στεγάζεται μέχρι σήμερα.
Με περίπου 100 μέλη, ως επί το πλείστο φοιτητές και έχοντας σαν στόχο την εγγραφή άλλων τόσων, ο σύνδεσμος μας διατηρεί άριστη συνεργασία και επικοινωνία με τον κεντρικό σύνδεσμο στη Λεμεσό. Μόνος σκοπός δεν είναι άλλος από την απανταχού υποστήριξη της ιδέας που λέγεται Α.Ε.Λ !!!

Εκδρομές ΣΥ.Φ.ΑΕΛ Θεσσαλονίκης
Το 2000 βρέθηκε στην Σόφια ενάντια στην Λέφσκι Σόφιας για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα καλαθόσφαιρας αντρών

Το 2001 στην Ουγγαρία με την Φερεσβάρος για το κύπελλο ουέφα (1000 ΑΕΛΙΣΤΕΣ απέναντι σε 10000 αγριεμένους στην πλειοψηφία skinhead-νεοναζί αλλά ευτυχώς χωρίς έκτροπα)

Το 2002 στα Σκόπια και στο κακόφημο χωριό Γκόστιβαρ όπου νικήσαμε με 20 πόντους διαφορά την τοπική ομάδα και στο τέλος της χρονιάς κατακτήσαμε το ευρωπαϊκό κύπελλο

Το 2003 στην Αθήνα με το περιστέρι (παραλίγο επεισόδια-λέγαμε τον ύμνο της ΑΕΛ και το θεώρησαν βεβήλωση του Εθνικού Ύμνου)

Το 2004 στο ιβανόφιο στην Θεσσαλονίκη με τον Ηρακλή (παραλίγο επεισόδια, ήθελαν να μας πάρουν το πανό αλλά άδικος ο κόπος τους )

Το 2005 στην πυλαία με τον ΠΑΟΚ με προσυγκέντρωση στην καμάρα και πορεία προς το γήπεδο και την πανάξια νίκη στο τελευταίο δευτερόλεπτο και τους παοκτσήδες να μας χειροκροτούν στο τέλος του αγώνα

Το 2006 στο παγωμένο Άμστερνταμ με τους ολλανδούς να τρίβουν τα μάτια τους και να παραδέχονται ότι τέτοιους οπαδούς δεν είδαν ξανά

Το 2007 στο Ρούσε Βουλγαρίας για το ευρωπαϊκό μπάσκετ γυναικών που πήραμε πανάξια την πρόκριση και ενώ η κατάσταση ήταν εχθρική και η αστυνομία προκλητική στο τέλος κάναμε τους οπαδούς του ρούσε να μας προσκυνούν και να θέλουν να αλλάξουμε κασκόλ!!

Και τελειωμό δεν έχουμε προσθέστε και το ιστορικό ταξίδι στη Κωνσταντινούπολη ενάντιο στην γαλατασαράι(πάλι μπάσκετ γυναικών)που ήταν ένα κτύπημα στον ρατσισμό και την προκατάληψη που μας επέβαλα στα σχολεία και στην κυπριακή κοινωνία. Παρόλο που χάσαμε παραδώσαμε μαθήματα κερκίδας στους οπαδούς της γαλατασαράι. Στο ημίχρονο και στο τέλος του αγώνα ανταλλάξαμε κασκόλ απομονώνοντας τους λίγους γκρίζους λύκους που ήρθαν να κάνουν τα δικά τους.

Το 2008 στην Λάρισα μια δυναμική παρουσία 100 τρελλών ΑΕΛΙΣΤΩΝ από όλα τα μήκη της Ελλάδας, ήταν ένα δείγμα για το τι θα ακολουθούσε σε περίπτωση που θα παίζαμε στην Α1
2009 και η ιστορία συνεχίζετε στην Ιταλία όπου η γυναικεία καλαθοσφαιρική μας ομάδα αντιμετωπίζει την τοπική ομάδα της πόλης Ταράντο, 2 λεωφορεία με τρελαμένους ΑΕΛΙΣΤΕΣ ξεκινούν από την Θεσσαλονίκη για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και από εκεί με πλοίο για Ιταλία. Την τρέλα μας την μάθανε και στην Ιταλία!! την επόμενη μέρα του παιχνιδιού τοπική εφημερίδα κάνει αναφορά για την παρουσία των ΑΕΛΙΣΤΩΝ στο γήπεδο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top