Κάρτα φιλάθλου - Η περίπτωση της Αγγλίας ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥ.Φ.ΑΕΛ 6/9/2017 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥ.Φ.ΑΕΛ 09.08.17 Ανακοίνωση Μαθητικού Εισιτήρια Διαρκείας ΣΥ.Φ.ΑΕΛ 2017-2018

Κάρτα φιλάθλου - Η περίπτωση της Αγγλίας

«Σε όποια χώρα εφαρμόστηκε η κάρτα φιλάθλου έχει αποτύχει» ανέφεραν πριν λίγες μέρες στην Κύπρο οι αξιωματούχοι της ουεφα. Αυτό λέμε και εμείς σαν οπαδοί αλλά το να το παραδέχονται και αυτοί που προωθούν το εμπορικό ποδόσφαιρο και τα γήπεδα εκκλησίες δείχνει το πόσο γελοίοι παραμένουν οι εξουσιαστές αυτού τόπου.
Πιο κάτω θα παρουσιάσουμε εν συντομία τι έγινε με την κάρτα φιλάθλου στην Αγγλία.

Φιλελεύθερος 23/6/1985

Στη συνέχεια υπήρξαν έντονες αντιδράσεις.

Στο παιχνίδι μπήκε και η ουεφα η οποία τάχθηκε εναντίον. (Ανεξάρτητος 4/9/1989)

of

Στην τελική η κάρτα έπεσε. ( Φιλελεύθερος 8/3/1990)

Στην Ολλανδία οι ομάδες εναντιώθηκαν στο μέτρο και αυτό αποσύρθηκε. ( Φιλελεύθερος 19/9/1989). Για αυτό υποστηρίζουμε ότι οι διοικήσεις των ομάδων μας έχουν τεράστιες ευθύνες γιατί ενώ μπορούν, αυτές συνεχίζουν να σφυρίζουν αδιάφορα.

Στην Αγγλία φυσικά στη συνέχεια χρησιμοποίησαν άλλους έμμεσους τρόπους για να διώξουν τις μάζες από τα γήπεδα εκμεταλλευόμενοι τον μεγάλο πληθυσμό και τη φήμη των ομάδων τους ανά το παγκόσμιο, ανέβασαν ραγδαία τις τιμές των εισιτηρίων και αντικατέστησαν τον ντόπιο κόσμο και τους οργανωμένους με πελάτες ψηλού βιοτικού επιπέδου και τουρίστες, κάνοντας τα γήπεδα απρόσιτα για άτομα με μικρό εισόδημα. Εδώ αξίζει να τονιστεί ότι δεν είναι λίγες οι φορές που ποδοσφαιριστές και προπονητές στην Αγγλία έκαναν δημόσια παράπονα ότι οι φίλαθλοι δεν τραγουδούν και δεν υποστηρίζουν τις ομάδες τους. Βέβαια στην Κύπρο αυτή η «πολυτέλεια» της αντικατάστασης του υφιστάμενου κόσμου δεν υπάρχει.

Καταληκτικά, η βία για εμάς είναι κοινωνικό ζήτημα το οποίο πυροδοτείται στα γήπεδα μέσω του φασισμού και της αδικίας που προάγει το αθλητικό και κομματικό κατεστημένο και καμιά κάρτα φιλάθλου είτε αυτή ανήκει στο κράτος είτε στα σωματεία δεν μπορεί να λύσει αυτό το πρόβλημα, πόσο μάλλον όταν τα επιφανειακά αυτά μέτρα αφορούν μόνο τους φιλάθλους και παίζουν με ένα ευαίσθητο θέμα όπως τα προσωπικά δεδομένα που η προστασία τους αποτελεί θεμελιώδες δικαίωμα για τον άνθρωπο.

YΓ «Το ποδόσφαιρο είναι ελευθερία» Bob Marley

ΥΓ 2. ΜΙΑ(ΑΛΛΗ) ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΡΙΣΜΑΤΟΣ HILLSBOROUGH http://syfael.com/?p=180

Read more

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥ.Φ.ΑΕΛ 6/9/2017

cropped-syfael-1.png

Ενημερώνουμε τα μέλη μας ότι την ερχόμενη Τρίτη 12/09/2017 η ώρα 19:00 θα γίνει ανοιχτή συνεδρία στο Yellow Pride για το θέμα που μας απασχολεί τα τελευταία χρόνια περί κάρτας φιλάθλου και ταυτοποίηση. Αφορμή το παιχνίδι στην Λάρνακα με την αεκ όπου για ακόμη μία φορά θα μας ζητηθεί ταυτότητα για να δούμε την ΑΕΛΑΡΑ μας. Θα αναλύσουμε όλο το θέατρο του παραλόγου με τον κόσμο μας και η απόφαση θα παρθεί μέσω της πλειοψηφίας των μελών μας για την γραμμή όπου θα ακολουθήσουμε όλοι μαζί. Ήρθε η ώρα να ασκήσει το κάθε μέλος την δύναμη που έχει στα χέρια του τόσα χρόνια που είναι εγγεγραμμένος στον ανώτερο σύνδεσμο της Κύπρου. Η απόφαση είναι στο χέρι του κάθε συνδεσμίτη. Η είσοδος θα επιτρέπεται μόνο στα εγγεγραμμένα μέλη για το έτος 2017-2018, και για αυτό θα στηθούν εγγραφές μελών από νωρίς στον χώρο.

Το ερχόμενο Σάββατο η ομάδα μας καλείται να αποδώσει στο μέγιστο και να φέρει το τρίποντο, τίποτα λιγότερο. Το κάτω διάζωμα παραμένει για ακόμη μία αγωνιστική κλειστό και καλούμαστε να κατακλείσουμε το υπόλοιπο γήπεδο για να σπρώξουμε με τα άρρωστα τραγούδια μας την ομάδα στην νίκη.

Ακόμη σε μία προσπάθεια του ΣΥ.Φ. ΑΕΛ μαζί με τον σύνδεσμο γονέων να στηρίξει τους μαθητές όπου αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες καλούμε τον κόσμο μας να βοηθήσει το έργο μας. Στον ερχόμενο αγώνα του Σαββάτου θα μαζεύονται από ομάδα ατόμων του συνδέσμου μας σχολικός ρουχισμός και είδη γραφικής ύλης, επίσης η συλλογή θα συνεχίζεται και στα οικήματα μας στον Εναέριο και Ζακάκι. Όλα τα προϊόντα που θα μαζευτούν θα δοθούν στο Υπουργείο Παιδείας και θα διανεμηθούν στα σχολεία που έχουν ανάγκη.

Τέλος οι εγγραφές για τον κίτρινο οδηγό αλλά και για τα εισιτήρια διαρκείας συνεχίζονται στον σύνδεσμο μας στον Εναέριο. Στηρίξετε την προσπάθεια μας για ένα αποτέλεσμα που θα βοηθήσει τον κάθε ΑΕΛΙΣΤΑ. Αλληλεγγύη σε όλη την κίτρινη φυλή, στηρίζουμε τις κίτρινες επιχειρήσεις και όχι το συμφέρον του κάθε καπιταλιστή του συστήματος.

Υ.Γ: ΟΧΙ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ…. ΠΡΑΞΕΙΣ

Read more

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥ.Φ.ΑΕΛ 09.08.17

Αδέλφια ΑΕΛΙΣΤΕΣ,
Για ακόμα μία φορά τα κοράκια του γηπέδου δεν δίστασαν να σταθούν εμπόδιο στην ομάδα μας χωρίς να υπολογίζουν τους χιλιάδες λέοντες που ταξίδεψαν στη Λάρνακα και έκαναν το “Παπαδόπουλος” να θυμίζει Εναέριο. Από τη μια απεσταλμ…

Read more

Ανακοίνωση Μαθητικού

Σήμερα η ομαδάρα μας παίζει στα Πολεμίδια φιλικό η ώρα 18:00. Πάμε να χειροκροτήσουμε τους παίχτες μας, να τους εμψυχώσουμε για την δύσκολη συνέχεια.
Σηκώστε κεφάλια και βάρτε το στο νου σας, οι δυνατότητες όλων μας, από τον πρώτο παίχτη μέχρι το τ…

Read more

Εισιτήρια Διαρκείας ΣΥ.Φ.ΑΕΛ 2017-2018

Από σήμερα είναι στη διάθεση του κόσμου μας τα εισιτήρια διαρκείας του συνδέσμου. Τα εισιτήρια κοστίζουν €170 (€160 το εισιτήριο + €10 το πρόγραμμα ΑΕΛ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ.)

Η διαδικασία και οι προϋποθέσεις για την απόκτηση τους είναι οι ακόλουθες:

Read more

Άμεση δικαίωση στους 15!!!

Ο ΣΥ.Φ.ΑΕΛ θέλει να ενημερώσει για μια τεράστια αδικία που λαμβάνει χώρα τον τελευταίο ενάμιση χρόνο με 15 οπαδούς της ομάδας μας που ταλαιπωρούνται από τις αλλεπάλληλες αναβολές μιας υπόθεσης χωρίς καμιά νομική υπόσταση, αφού το μόνο τους ”έγκλημα” ήταν η επιθυμία τους να παρακολουθήσουν ένα παιχνίδι της αγαπημένης τους ομάδας! Στο κείμενο που ακολουθεί μπορείτε να ενημερωθείτε αναλυτικά για το θέμα:

Στις 25/10/15 πενήντα και πλέον οπαδοί μας βρέθηκαν στην Πάφο για τον αγώνα ασπίδας της γυναικείας καλαθοσφαιρικής ομάδας του σωματείου μας. Μετά το παιχνίδι επέστρεψαν με λεωφορείο στη Λεμεσό για τον ποδοσφαιρικό αγώνα με τον άρη που άρχιζε στις 7. Το λεωφορείο έφθασε στο Τσίρειο στις 7:10 και με την άφιξη τους οι οπαδοί μας βρίσκουν την είσοδο 3 κλειστή. Τότε κατευθύνονται στην είσοδο όπου μπαίνουν τα εισιτήρια διαρκείας, που έκλεισε και αυτή. Εκεί ζήτησαν κάποιον υπεύθυνο, χωρίς να προκληθούν οποιεσδήποτε ζημιές στις εγκαταστάσεις του γηπέδου.

Έτσι φθάνει ο υπεύθυνος των επιτηρητών ο οποίος ανέφερε ότι έπρεπε οι οπαδοί μας να πάνε στην είσοδο 3 (που ήταν κλειστή) για να κανονίσει ο ίδιος να φέρει εισιτήρια για αυτούς που δεν είχαν, αλλά και για να μιλήσει μέσω ασυρμάτου με τους άλλους επιτηρητές ώστε να ανοίξουν την είσοδο 3. Όλοι οι οπαδοί μας συμφώνησαν και κατευθύνθηκαν στην είσοδο 3 ήσυχα μαζί με το συγκεκριμένο επιτηρητή. Όταν έφθασαν στην 3 ο επιτηρητής άρχισε και μιλούσε μέσω ασυρμάτου με τους άλλους επιτηρητές ώστε να ανοίξει η είσοδος, αλλά και να έρθουν εισιτήρια γι αυτούς που δεν είχαν.

Τότε εμφανίζεται η αστυνομία και συλλαμβάνει χωρίς κανένα λόγο αυτούς που δεν είχαν εισιτήρια, συνολικά 15 άτομα, ακόμα και αυτούς που είχαν προλάβει να αγοράσουν εισιτήριο τη συγκεκριμένη στιγμή, όταν και άνοιξε το παράθυρο στο ταμείο. Στη συνέχεια οι συλληφθέντες οδηγούνται στη κεντρική αστυνομία χωρίς να αναφερθεί στους ίδιους ο λόγος σύλληψης τους. Στην ανάκριση που ακολούθησε πληροφορήθηκαν ότι αντιμετώπιζαν την κατηγορία της οχλαγωγίας έξω από την είσοδο 3.

Αυτούς τους 15 μήνες οι οπαδοί μας έχουν αποκλειστεί από τους ποδοσφαιρικούς αγώνες, ενώ ταυτόχρονα παραμένουν σε αστυνομικό σταθμό την ώρα των αγώνων. Το χρονικό διάστημα είναι τεράστιο και πρωτοφανές για τα κυπριακά δεδομένα καθώς οι οπαδοί μας δεν έχουν καν καταδικαστεί από δικαστήριο, ενώ η μέγιστη ποινή αποκλεισμού που προβλέπεται από τον τρομονόμο για άτομα που καταδικάζονται για πρώτη φορά είναι 1 χρόνος αποκλεισμό. Αντίθετα, οι 15 ΑΕΛΙΣΤΕΣ στερούνται την ελευθερία τους και είναι μακριά από τα γήπεδα για 15 μήνες και αυτό το διάστημα θα μεγαλώσει μέχρι την καθυστερημένη εκδίκαση της υπόθεσης από την κυπριακή «δικαιοσύνη», μια δικαιοσύνη που σου λέει έμμεσα ότι είναι καλύτερα να είσαι ένοχος παρά αθώος γιατί τότε οι ποινές είναι μικρότερες.

Οι ευθύνες βαραίνουν όλους μας για την ανεκτικότητα που δείχνουμε σε τέτοια φασιστικά περιστατικά, τα οποία τον τελευταίο καιρό πυκνώνουν ολοένα και περισσότερο. Σαν ΑΕΛΙΣΤΕΣ έχουμε περάσει πολλές αδικίες στο πέρασμα των χρόνων και πρέπει όλοι να είμαστε ακόμα πιο έντονα ο ένας δίπλα στον άλλο απέναντι στο κατεστημένο και τη σάπια εξουσία. Σε αυτό το σημείο καλούμε και την επίσημη ΑΕΛ να σταματήσει να είναι απαθής και να σταθεί στο πλευρό των 15 ΑΕΛΙΣΤΩΝ. Εξάλλου ας μην ξεχνάμε πως πρόεδρος αντίπαλου σωματείου δήλωσε τότε ότι οι οπαδοί της ΑΕΛ δεν έκαναν το παραμικρό.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥ.Φ.ΑΕΛ

ΣΥ.Φ.ΑΕΛ 1989
Yellow Tribe Group

Tagged under: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top