ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥ.Φ.ΑΕΛ 09.08.17 Ανακοίνωση Μαθητικού Εισιτήρια Διαρκείας ΣΥ.Φ.ΑΕΛ 2017-2018 Ανακοίνωση 30.7 Ανακοίνωση 26.7

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥ.Φ.ΑΕΛ 09.08.17

Αδέλφια ΑΕΛΙΣΤΕΣ,
Για ακόμα μία φορά τα κοράκια του γηπέδου δεν δίστασαν να σταθούν εμπόδιο στην ομάδα μας χωρίς να υπολογίζουν τους χιλιάδες λέοντες που ταξίδεψαν στη Λάρνακα και έκαναν το “Παπαδόπουλος” να θυμίζει Εναέριο. Από τη μια απεσταλμ…

Read more

Ανακοίνωση Μαθητικού

Σήμερα η ομαδάρα μας παίζει στα Πολεμίδια φιλικό η ώρα 18:00. Πάμε να χειροκροτήσουμε τους παίχτες μας, να τους εμψυχώσουμε για την δύσκολη συνέχεια.
Σηκώστε κεφάλια και βάρτε το στο νου σας, οι δυνατότητες όλων μας, από τον πρώτο παίχτη μέχρι το τ…

Read more

Εισιτήρια Διαρκείας ΣΥ.Φ.ΑΕΛ 2017-2018

Από σήμερα είναι στη διάθεση του κόσμου μας τα εισιτήρια διαρκείας του συνδέσμου. Τα εισιτήρια κοστίζουν €170 (€160 το εισιτήριο + €10 το πρόγραμμα ΑΕΛ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ.)

Η διαδικασία και οι προϋποθέσεις για την απόκτηση τους είναι οι ακόλουθες:

Read more

Ανακοίνωση 30.7

Άυριο ακόμα ένας ΛΕΟΝΤΑΣ μας αποχαιρετά για το μεγάλο ταξίδι προς το ΣΥ.Φ ΑΕΛ παραδείσου και υποχρέωση μας είναι να βρεθούμε στο πλάι του για το τελευταίο αντίο. Παράκληση της οικογένειας όσοι παρευρεθούν να φορέσουν κίτρινες ή άσπρες φανέλες. Εμείς …

Read more

Ανακοίνωση 26.7

Περήφανε οπαδέ της ΑΕΛ,
Η ομάδα μας έφτασε στην πρόκριση και γενικά η απόδοση των ποδοσφαιριστών μας έφτασε στα επίπεδα, τα οποία όλοι αναμέναμε. Συνακόλουθο αυτού ήταν και η τεράστια επιτυχία του καθιερωμένου beach party του συνδέσμου μας. Ο κόσμο…

Read more

ΤΑ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΩΝ


ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΓΩΝΑ

Η σημασία των εκτός έδρας παιχνιδιών για τους οπαδούς.

Η έδρα της ομάδας μπορεί να έχει ιδιαίτερη σημασία για τους οπαδούς, όμως το να συμμετέχουν σε εκδρομές σε εκτός έδρας αναμετρήσεις είναι μια περαιτέρω ένδειξη της αφοσίωσης τους προς την ομάδα. Βλέποντας μια ομάδα να αγωνίζεται μακριά από την έδρα τους είναι πιο δαπανηρό και πιο χρονοβόρο, αλλά επίσης είναι και μια έντονη ψυχολογική κατάσταση. Οι οπαδοί που ταξιδεύουν στα εκτός έδρας παιχνίδια είναι συνήθως αριθμητικά λιγότεροι (με εξαίρεση οπαδούς των δημοφιλέστερων ομάδων) από τους αντιπάλους τους και χρειάζεται να τραγουδούν και να εκδηλώνονται δύο φορές περισσότερο απ’ ότι στην έδρα τους. Για αυτό το λόγο μικρότερες ομάδες αφοσιωμένων οπαδών ταξιδεύουν μεγάλες αποστάσεις για να υποστηρίξουν τις ομάδες τους και να αλλάξουν τις ισορροπίες του παιχνιδιού και να βοηθήσουν την ομάδα τους να διεκδικήσει ένα θετικό αποτέλεσμα.

Πολλοί οπαδοί σχολιάζουν τα δυνατά συναισθήματα που νιώθουν στα εκτός έδρας παιχνίδια. Πολλοί ισχυρίζονται ότι το πάθος είναι ακόμα μεγαλύτερο και βοηθά στη σύσφιξη της αδελφικότητας μεταξύ των οπαδών που ταξιδεύουν μαζί. Άλλοι επίσης, χαρακτηρίζουν αυτού του είδους τα παιχνίδια ως “ιερά”. Τους δίνεται ευκαιρία να δείξουν την αφοσίωση και την πίστη τους προς την ομάδα τους και σε πολλές περιπτώσεις για την πόλη, την περιοχή, ακόμα τη θρησκεία τους. Το να ταξιδέψουν πολλοί ή λίγοι δεν έχει σημασία για τους οπαδούς. Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να υποστηρίξουν την ομάδα και να δείξουν ότι δεν είναι μόνο “εντός έδρας” οπαδοί που πηγαίνουν στο γήπεδο μόνο όταν η ομάδα κάνει καλή πορεία στις διοργανώσεις που συμμετέχει.

Οι εκτός έδρας αναμετρήσεις διαδραματίζουν και ένα ουσιαστικό ρόλο στην κοινωνική συνοχή μεταξύ των οπαδών και των συνδέσμων τους. Το να ανήκει ένας οπαδός σε μια συγκροτημένη ομάδα οπαδών που ταξιδεύει όπου και να παίζει η ομάδα, είναι εξίσου σημαντικό για αυτούς όσο και η ομάδα τους. Το να ταξιδεύεις σχεδόν κάθε εβδομάδα για την ομάδα σου με τα ίδια άτομα, αυτό από μόνο του δημιουργεί δυνατούς δεσμούς μεταξύ των οπαδών και αρχίζουν να λειτουργούν σαν μια μικρή κοινωνία. Συνήθως πριν αναχωρήσουν για την εκδρομή τους οι οπαδοί κάνουν πάρτι στους τοπικούς συνδέσμους, ή αν ο αγώνας είναι ύψιστης σημασίας το πάρτι ξεκινάει από την προηγούμενη μέρα.

Σε μια ομάδα αλλάζουν πολλά πρόσωπα συνεχώς. Παίχτες, προπονητές και διοικήσεις πάνε και έρχονται. Οι μόνοι που μένουν σταθεροί ανεξάρτητα από την κατάσταση της ομάδας είναι αυτές οι ομάδες των αφοσιωμένων οπαδών που ακολουθούν την ομάδα τους σε όλους τους αγώνες.

Κάθε οπαδός που ταξιδεύει για την ομάδα του έχει πάρα πολλές ενδιαφέρουσες ιστορίες από προσωπικές του εμπειρίες για να αφηγηθεί. Τα ταξίδια αυτά είναι γεμάτα συγκινήσεις και περιστατικά που θα τα θυμούνται για όλη τους τη ζωή. Αυτό είναι κάτι το οποίο δίνει κάτι το ξεχωριστό σε αυτές τις αναμετρήσεις και είναι κάτι το οποίο μαγεύει τους οπαδούς.

Από την άλλη αυτά τα παιχνίδια πολλές φορές κρύβουν και κινδύνους. Για πολλούς οπαδούς αυτό μπορεί να προβεί αποτρεπτικό στο να ακολουθήσουν την ομάδα τους, αλλά για άλλους είναι πόλος έλξης. Σε πολλές χώρες οι ομοσπονδίες προσπάθησαν να τιμωρήσουν τους οπαδούς των ομάδων απαγορεύοντας τους τις μετακινήσεις φιλάθλων και την είσοδο τους στα εκτός έδρας παιχνίδια. Αν και έχουν μειωθεί τα τελευταία χρόνια οι βίαιες συγκρούσεις μεταξύ των οπαδών υπάρχει πάντα ο κίνδυνος. Για αρκετούς από αυτούς είναι και μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να ζήσουν κάποιες εμπειρίες και να έχουν ιστορίες να διηγούνται και από την άλλη ενισχύουν τη θέση τους ως ένας “πραγματικοί” οπαδοί.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top